Ir al contenido principal

Una tarda grisa

Una tarda grisa i de pluja sobre Girona ens ha estat concedida per acomiadar setembre. I ha arribat quan les calors d’un estiu estrafalari, encara són un record recent. També ha estat un estiu plujós però amb dies de calors extrems. Un estiu que ens ha fet mirar la conca de l’Onyar, de vegades amenaçant i d’altres tan sec que la seva fauna patia de set o d’aigües massa quietes.
Ha estat un estiu ple d’insectes que incomodaven les nostres hores de tertúlia als parcs, quan queia la tarda. Diuen que tot ha estat conseqüència “del Niño”. No ho sé, entenc molt poc d’aquestes coses, però si m’ha semblat una mica diferent, potser desordenat.
Avui realment ve de gust estar assegut a la butaca al costat de la finestra amb un bon llibre i la televisió tancada, sense el soroll de fons de la discussió política, xoricera, o de les amenaces que arriben de la Meseta. Al meu barri ja tornem a sentir-se, cada matí, la cridòria dels nens a les escoles. D’aquí a un mes serà Sant Narcís. Uns dies abans, el meu veí li traurà la pols a la seva màquina de tren per vendre castanyes a les Fires. Uns dies després serà Tots Sants i una mica més enllà, el dia 9, qui sap si votarem … La vida transcorre.

Crèdits fotografia: Irma Hasselberger

Comentarios

Entradas populares de este blog

Razones

Solo son algunas razones por las que una mayoría de catalanes quieren autodeterminar su futuro y el de sus hijos. No me gusta la palabra independencia porque no explica demasiado bien de lo que se trata. No dependemos como para dejar de depender. Simplemente nos gustaría seguir nuestro propio camino.
El resto de las razones, ya no son tan cerebrales. Son mas emocionales. Razones como que miles de personas han dejado la vida por esa autodeterminación en este tiempo histórico desde que un anterior borbón, también Felipe, nos tomó "en propiedad"
Razones como que amamos nuestra cultura y que durante esos siglos no se nos ha permitido desarrollarla al punto de, durante épocas, se ha prohibido el uso de nuestra lengua. Al punto de que ministros indecentes han tenido el descaro de declarar que había que "españolizar" a los niños catalanes. Y hay un montón de razones mas. Hemos tratado de explicarlas hasta la saciedad y no solo se nos ha ninguneado sino que además se ha h…

Objectes fràgils

Durant molts decennis el llibre va ser la manera més influent d'ordenar (i comunament de reduir) fotografies, garantint així la seva longevitat, si no la seva immortalitat i un públic més ampli. Les fotografies són objectes fràgils que es trenquen o perden amb facilitat...

Això, escrit per Susang Sontag, en el seu assaig "Sobre la Fotografia" el 1977 avui ja és més que qüestionable. Avui en dia, les fotografies es propaguen i reprodueixen en funció d'un interès que ja no està preestablert per ningú. Ni pels mitjans, ni per les jerarquies de valors. La seva reproducció i propagació no té control i només depèn de la voluntat d'aquest nou ens que anomenem xarxes i que és com un sistema neuronal a nivell planetari.
I en aquest sentit i per molt que els pesi a alguns, estan destinades a ser com les paraules -cosa de domini públic- lliures de drets, excepte aquelles que  l'autor vol elevar a indeterminats altars en les esglésies del Copyright aconseguint la seva …

Flickrock

Si estas leyendo este blog, posiblemente seas un aficionado a la Fotografía.
Y como tal aficionado posiblemente seas usuario de Flickr. Ya sabes, esa pionera red donde millones de personas depositan sus fotografías y también se relacionan entre ellos, creando grupos, comentándose sus trabajos y otras interacciones.

Entre esos millones de usuarios, algunos necesitan tener la posibilidad de mostrar sus fotos de un modo más parecido a un portfolio de fotógrafo.
Pues bien, si eres un flickero y además quieres mostrar tus fotos, perfectamente clasificadas y sin distracciones, estás de enhorabuena porque hay un servicio de terceros que te ofrece esta posibilidad sin que tengas que hacer absolutamente nada: ni registros, ni pagos, ni suscripciones... nada!

Se llama "Flickrock"
Una iniciativa que utiliza la API de Flickr y que te ofrece un portfolio realmente elegante.
Te interesa?

Pues, simplemente escribe en tu navegador "http://flickrock.com/tunombredeusuarioflickr"
Eso…